nwo: varen door slib

Running

TUDelft – Prof. Dr. C. van Rhee – Varen door slib: dit project onderzoekt de effecten van het varen door slib of water-slib mengsels op het manoeuvreergedrag van een schip.

SAILFM | VAREN DOOR SLIB

Dit project onderzoekt de effecten van het varen door slib of water-slib mengsels op het manoeuvreergedrag van een schip. MARIN stelt ReFRESCO ter beschikking om met CFD de effecten van niet-Newtoniaanse vloeistoffen (zoals slib en modder) te berekenen. Op termijn kan met ReFRESCO het effect van het varen door slib op het manoeuvreergedrag van een schip bepaald worden.

nwo

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap en bevordert de impact ervan op de maatschappij. De hoofdtaak is het financieren van wetenschappelijk onderzoek aan Nederlandse publieke onderzoeksinstellingen, in het bijzonder de universiteiten. NWO richt zich op alle wetenschappelijke disciplines en onderzoeksvelden. De middelen worden ingezet via nationale competitie op basis van kwaliteit en onafhankelijke beoordeling- en selectieprocedures.

Contact

Contact person photo

Communications