GRATIS TESTTIJD VOOR MARITIEM MKB

MARIN biedt maritieme MKB’ers gratis tanktijd voor het testen van innovatieve ideeën: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wil met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie.

gratis testtijd voor maritiem mkb

De afgelopen jaren jaar bood MARIN maritieme MKB’ers* gratis tanktijd aan voor het testen van innovatieve ideeën. Vanwege het succes volgt in 2024 weer een nieuwe ronde. Het aanbod is bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wil met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie.

Het gaat om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten; daar zijn MARIN’s normale projecten en tarieven voor. De mogelijke projecten zijn divers: van drijvende windturbines en zonnepanelen tot grote vliegers voor het opwekken van windenergie.

Ieder nieuw geselecteerd project voor 2024 (maximaal zes) krijgt twee weken tanktijd (inclusief voorbereidingen en testtijd) in het MARIN Concept Basin of het MARIN Shallow Water Basin. Deze twee weken is inclusief een ervaren experimentator, die de systemen bedient en de klanten helpt bij het uitvoeren van de proeven. Ook inbegrepen is een voorbereidende dag voor inhoudelijk overleg met een ervaren MARIN Project Manager en een MARIN Project Engineer. Met elkaar bespreken ze het concept, de beste aanpak van de proeven en de benodigde ondersteuning door MARIN. Het totale aanbod van MARIN is ruwweg 40.000 Euro waard per project. Klanten kunnen hun eigen modellen meenemen en zelf meewerken bij de proefuitvoering. MARIN kan de modellen natuurlijk ook maken, en zal daarvoor dan kosten in rekening brengen. Datzelfde geldt voor analyses en rapportage door MARIN. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat deelnemers zelf nog zo’n 20.000-30.000 Euro investeren in deze proeven.

* Tot de categorie kleine, middelgrote en micro-ondernemingen (kmo’s) behoren ondernemingen waar minder dan 250 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet 50 miljoen EUR of het jaarlijkse balanstotaal 43 miljoen EUR niet overschrijdt. Zie www.rvo.nl.

Call 2024

De inschrijving voor 2024 is sinds 6 november geopend en sluit op 31 december 2023.
Lees het leaflet voor meer informatie en de voorwaarden.
Vul onderstaand Google Inschrijfformulier in. Geen Google account? Neem dan contact op met Enrico Della Valentina.

Contact

Contact person photo

Enrico Della Valentina

Team Leader Yacht | Senior Project Manager

Floor Spaargaren

Project Manager

Call 2024
VOORGAAND MKB-PROJECT | nevesbu substation
voorgaand MKB-Project | OceanCleanup
voorgaand MKB-Project | Seaqualizer