Show all news

TO2 Impactrapportage 2021

Date
dec. 14 2021
Reading time
1minute
De TO2-instellingen, die verenigd zijn in de TO2-federatie, zijn TNO, WUR, Deltares, NLR en MARIN. In nauwe samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat publiceren zij vandaag hun Impactrapportage 2020, waarin ze aan de hand van voorbeelden laten zien hoe hun innovatieve oplossingen bijdragen aan een duurzame, schone, gezonde en veilige toekomst voor Nederland. Een belangrijk deel van het onderzoek wordt gefinancierd door de overheid, en de betrokken TO2-instellingen laten in dit toegankelijke magazine graag zien welke resultaten hiermee zijn behaald.

Het Impactrapport 2021 richt zich op verschillende thema's: Energietransitie en duurzaamheid, Landbouw water en voedsel, Gezondheid en zorg, en Veiligheid.

De Impactrapporten zijn hieronder zowel in het Nederlands als in het Engels te downloaden. Kijk op www.to2-federatie.nl voor eerdere edities en meer informatie.
TO2 Impact rapport

‘Een drijvend eiland is toekomstbestendig'

Binnen het thema 'Energietransitie en duurzaamheid' onderzoekt een consortium met de vier TO2-instellingen MARIN, TNO, Deltares en WUR de oplossing van een combinatie met een deels
vast en deels drijvend eiland. Drijvende eilanden op zee kunnen voor opslag, energieverwerking en onderhoud zorgen voor windparken die ver uit de kust liggen. Maar op de Noordzee, een ruwe zee met veel golfslag, is dat lastig. De mogelijke oplossing ligt in een combinatie van vaste en drijvende eilanden, die vlakbij de windparken komen te liggen.