Show all news

Smarport kondigt samenwerking met nieuwe partner MARIN aan

Date
okt. 30 2019
Reading time
2minutes
SmartPort, het kennisplatform van Rotterdam, organiseerde op 29 oktober voor de derde keer de SmartPort Summit. Tijdens dit jaarlijkse event wordt gerealiseerde impact gedeeld. De inmiddels ontwikkelde kennis uit ruim 45 afgeronde onderzoeken biedt hiervoor benodigde inhoud.

Naast TNO en Deltares is MARIN de derde TO2-instelling die aansluit bij SmartPort als strategische partner. SmartPort ziet de kennis en kunde van MARIN als een welkome aanvulling bij vormen van wetenschappelijke onderbouwing van toekomstvraagstukken in de Rotterdamse haven. Bas Buchner, algemeen directeur MARIN: “We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking binnen SmartPort. We verwachten dat wij met onze expertise effectief kunnen bijdragen aan de uitdagingen van de Rotterdamse haven. Denk bijvoorbeeld aan autonoom varende schepen en de interactie met de verkeerbegeleiding; varen door slib, waardoor er minder gebaggerd hoeft te worden, of de reductie van emissies door de scheepvaart. Onderwerpen die goed aansluiten bij de MARIN-missie: bijdragen aan een schoon, veilig en duurzaam gebruik van havens, vaarwegen en de zee.”

Met nieuwe partner MARIN en bestaande partners Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit, TU Delft, TNO en Deltares, de netwerksubsidie van de Provincie Zuid Holland en de TKI-samenwerking met TKI Dinalog is SmartPort verzekerd van de juiste ‘vruchtbare’ omgeving voor het verder aanjagen van innovaties op Smart Logistics, Smart Energy & Industry en Future Proof Port Infrastructure.

Lees hier het complete persbericht van SmartPort.

Bekijk hier de animatiefilm van de impactverhalen over Elektrificatie, Truck Platooning en Kade van de Toekomst die onderstreept dat door het aanjagen van coalities en wetenschappelijk onderzoek, innovaties worden versneld.