Show all news

Meld je aan voor onze demo 'Sustainable fish farming' op 16 maart

Date
mrt. 9 2021
Reading time
2minutes
In 2021 richt MARIN’s Blue Growth-programma zich op de technische haalbaarheid van viscultivering binnen offshore-windparken. Met dit verkennend onderzoek stimuleren we breed onderzoek naar de (on)mogelijkheden van viscultivering in offshore-windparken. In de week van 15 maart 2021 voeren we proeven uit in ons Offshore Bassin. Iedereen die wel meedenken of meekijken, nodigen we van harte uit voor de online demonstratie.

Netconstructies
We voeren de demonstratieproeven uit op modelschaal in ons Offshore Bassin. De opstelling bestaat uit staande netconstructies binnen een offshore-windpark. We modelleren zowel open als gesloten netconstructies en testen die in (getijde) stroming, golven en wind. We meten de belastingen en vervormingen om de technische haalbaarheid vast te stellen.

Multidisciplinair onderzoek
Deze proeven zijn een stimulans voor breed, gezamenlijk multidisciplinair onderzoek met diverse partijen. Graag nodigen wij enthousiaste en geïnteresseerde partijen uit mee te denken en bij te dragen aan dit en volgend onderzoek. Bijvoorbeeld vanuit het perspectief van ecologie, economie, visserij, operationele aspecten, beleid en regelgeving en maatschappij. Interesse? Meld je dan aan bij Jorrit-Jan Serraris, 0317 49 32 99 / j.w.serraris@marin.nl of Floor Spaargaren, 0317 49 33 54 / F.Spaargaren@marin.nl.

Online demonstratie
De proeven vinden plaats in de week van 15 maart. Vanwege COVID-19 beperkingen is het live bijwonen van de proeven niet mogelijk. Daarom organiseren we een digitale demonstratie op 16 maart van 16:00 tot 17:00 uur. Je kunt je daarvoor inschrijven via https://zoom.us/webinar/register/WN_FFGfqyIoSWS2FSiA3en57w.