Opendag 2018

Als aftrap van de Maritime Week, openen we op zaterdag 10 november 2018 van 09.30 uur tot 17.00 uur weer voor iedereen onze deuren. De toegang is gratis. Iedereen is deze dag van harte welkom aan de Haagsteeg 2 in Wageningen!

BETTER SHIPS, BLUE OCEANS
De toekomst van Nederland ligt op het water. Het oppervlak van onze blauwe planeet bestaat immers voor 70% uit water! Daarom laten we je zien hoe MARIN schepen en operaties op zee, schoner, slimmer en veiliger maakt en hoe wij kunnen bijdragen aan een duurzaam gebruik van de zee. We nemen je mee in een toekomst van autonoom en emissieloos varende schepen, drijvende eilanden en windmolens, zonnecelcentrales en zeewierboerderijen op zee. We laten zien hoe we de invloed van onderwatergeluid op zeezoogdieren en vis proberen te beperken. En we nodigen je uit in het simulatiecentrum van de toekomst.Er zijn verschillende activiteiten speciaal voor kids. De kleinsten kunnen zelf varen en hun kapiteinsdiploma halen, of een bootje bouwen en testen. Kinderen kunnen zelf op onderzoek uit met het Speurspel en maken zo kans op leuke prijzen. We zorgen voor veel interactie en visueel spektakel. Want techniek is leuk!

TOEGANKELIJKHEID
De route gaat langs verschillende testbassins en werkruimtes die door trappen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is MARIN voor rolstoelgebruikers beperkt toegankelijk. Gezien de verwachte drukte, is het verstandig om geen kinderwagens mee te nemen. Honden zijn niet toegestaan.

PARKEREN
Voor fietsen is er voldoende ruimte. Kom je met de auto? Bij MARIN zelf kan deze dag niet geparkeerd worden, maar we zorgen natuurlijk voor voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Op de volgende parkeerterreinen kan deze dag gratis geparkeerd worden. Je kunt hiervoor ook de borden volgen.

OPENBAAR VERVOERLijn 88 en 84 stoppen tegenover MARIN, bushalte Haagsteeg. Check voor het plannen van je reis en de actuele gegevens op 9292.

Location

Haagsteeg 2 in Wageningen

Price (PP)

De toegang is gratis. Iedereen is deze dag van 09.30 uur tot 17.00 uur van harte welkom.

Date

10 Nov 2018