Show all news

Ook in 2022 twee weken gratis testtijd voor maritiem MKB

Date
okt. 22 2021
Reading time
2minutes
Opnieuw biedt MARIN maritieme MKB’ers gratis tanktijd aan voor het testen van innovatieve ideeën. Vanwege het succes volgt ook in 2022 een nieuwe ronde. Het aanbod is bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wil met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie.

Het gaat om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten; daar zijn MARIN’s normale projecten en tarieven voor. De mogelijke projecten zijn divers: van drijvende windturbines en zonnepanelen tot grote vliegers voor het opwekken van windenergie.

Elk geselecteerd project voor 2022 (maximaal zes) krijgt twee weken tanktijd (inclusief voorbereidingen en testtijd) in het MARIN Concept Basin of het MARIN Shallow Water Basin. Deze twee weken is inclusief een ervaren experimentator, die de systemen bedient en de klanten helpt bij het uitvoeren van de proeven. Ook inbegrepen is een voorbereidende dag voor inhoudelijk overleg met een ervaren MARIN Project Manager en een MARIN Project Engineer. Met elkaar bespreken ze het concept, de beste aanpak van de proeven en de benodigde ondersteuning door MARIN.

Inschrijven kan tot en met 31 december 2021. De 2022 call richt zich op zes projecten van elk twee weken.
Zie www.marin.nl/mkb voor voorwaarden en registratie. Of neem contact op met Jaap de Wilde, 06-1159 1035 / j.dewilde@marin.nl.