Data engineer

Publicatiedatum18 mei 2021
VakgebiedSoftware Engineering, ICT
LocatieWageningen, Gelderland
Dienstverband40 uur
Ben jij de teamspeler met passie voor data (workflow) die graag wil meewerken aan een geolied proces? Wil je jouw expertise inzetten om scripts en algoritmes te ontwikkelen waarmee je data bij elkaar brengt en organiseert? Stap dan aan boord!

Wat ga je doen?
Binnen ons team Data, Media & Deliverables ben je bezig met het koppelen, organiseren en ontsluiten van onderzoeksdata van simulaties, modeltesten of schepen op zee, zodat onderzoekers en gebruikers hier effectief mee verder kunnen. Je bent straks verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van data uit verschillende databronnen. Je transformeert data in een bruikbaar format. Je houdt je zowel met de bouw als het onderhoud van infrastructurele oplossingen bezig.

Wie zoeken we?
Iemand met bijvoorbeeld een studie Informatica of Software engineering. Je bent een specialist op het gebied van MSSQL, Entity Framework, OData, Phyton, en SQL Server Integration. Bekendheid met DevOps en OTAP is een pre, maar het willen leren is een must. Je hebt kennis van schaalbaar ontwerpen van data services en data-API’s. Je beschikt over goede soft skills, zoals samenwerken en je werk kunnen plannen en organiseren in moderne planmethoden. Ook beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Voor het ontwikkelen van datastromen voor gestructureerde en ongestructureerde data draai jij je hand niet om. Je draagt bij aan een bedrijfsbrede datastrategie, data-architectuur en een robuust dataplatform.

Wat bieden we?
Je gaat aan de slag bij MARIN, een onafhankelijk en wereldwijd erkend topinstituut in hydrodynamisch en nautisch onderzoek. En met een relevante missie: scheepvaart schoner, slimmer en veiliger maken en bijdragen aan duurzaam gebruik van havens, vaarwegen en de zee. Je ontwikkelt jezelf in een netwerk van 400 specialisten en krijgt alle ruimte om daarin je eigen route te kiezen.

Meer weten?
Robert Braam, teamleider Data & Visualisation, vertelt je graag meer over de functie: T (0317) 49 33 73. Reageren op de vacature kan door de APPLY button.