Software Engineer

Publication dateNov 29, 2022
FieldSoftware Engineering
LocationWageningen, Gelderland
Employment40 hours


Directe collega’s als klant? Betrokken worden bij de implementatie en uitvoering van jouw software voor modelproeven in onze geavanceerde testfaciliteiten? Welkom bij MARIN! 

Wie zijn jouw collega's?

Je komt te werken bij OOS in een software team van 4 man. Deze groep werkt samen met de afdeling en andere afdelingen, aan nieuwe vraagstukken die van belang zijn voor onze faciliteiten. Ook zorgen we ervoor dat de faciliteiten blijven functioneren, op een voor hun eenvoudige manier

Wat ga je doen?
Je ontwikkelt, onderhoudt en ondersteunt meet- en regeltechnische softwareapplicaties in onze tien geavanceerde testfaciliteiten. Daarin onderzoeken we hoe we schepen en scheepsoperaties schoner, veiliger en slimmer kunnen maken. Je werkt hierbij samen met interne klanten en collega’s uit diverse vakgebieden. Binnen zo’n multidisciplinair projectteam ontwikkel je softwareoplossingen voor technische vraagstukken. De oplossingen bestaan uit de aansturing van hardware via softwarecomponenten, waarbij de hardware vaak fysiek op je bureau staat. Je bent betrokken en aanwezig bij het implementeren van jouw software en ondersteunt gebruikers om tot optimale resultaten te komen tijdens modelproeven in de testfaciliteiten.

Wat maakt deze functie leuk?
Je werkt aan diverse producten die actief gebruikt worden in onze bassins. Doordat de klant direct met vragen langs kan komen, is het een dynamische functie. De oplossingen hiervoor variëren van een andere instelling tot codewijzigingen, met als doel dat de metingen in de bassins goed en snel uitgevoerd kunnen worden. Ook zijn er volop mogelijkheden om je te specialiseren.


Wat bieden we?

 • Een stimulerende omgeving die je in staat stelt om je te ontwikkelen met behoud van de vrijheid om je eigen pad te kiezen.
 • Een aantrekkelijk salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief onze jaarlijkse winstdeling en uitstekende pensioenregeling. 
 • Lifecycle allowance van 5,55% van je bruto maandsalaris.
 • 29 vakantiedagen (fulltime) + 5 geplande dagen tussen Kerst en Nieuwjaar.
 • Ruime mogelijkheden voor je professionele ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.
 • Ontwikkeling door middel van trainingen, bijscholing en coaching.
 • Flexibiliteit in werktijden en een hybride werkregeling om jouw work-life balance te ondersteunen.
Wat vragen we van je?
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring in het ontwikkelen van softwareoplossingen voor complexe technische vraagstukken.
 • Je bent bekend met moderne methodieken en tools voor softwareontwikkeling (C#/C++/WPF).
 • Je bent assertief en communicatief vaardig, de klant is namelijk ook jouw collega.

Onze focus op testbassins maken jouw werk elke dag anders. Dit vraagt erom dat je flexibel bent en makkelijk schakelt tussen werkzaamheden. Je bent service- en klantgericht en hebt genoeg stressbestendigheid en humor om flexibel te reageren op issues en klantwensen.

Wie zijn wij?
MARIN is een wereldwijd erkend topinstituut in maritiem onderzoek, gevestigd in Wageningen, Nederland. Onze missie is 'Better Ships, Blue Oceans': wij staan voor schone, slimme en veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee, vaarwegen en havens. Dit doen we als onafhankelijke kennispartner voor de maritieme sector, overheden en samenleving. We werken met zo'n 400 specialisten op verschillende gebieden die trots zijn op een open en collaboratieve cultuur waarin je je ideeën kunt verkennen en initiatief kunt nemen.


Meer weten?
Dirk Jan Nijeboer, Teamleider vertelt je graag meer over deze vacature via: T 06-29518920 E 
d.j.nijeboer@marin.nl. Reageren op de vacature kan met jouw CV en motivatiebrief via de APPLY button.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Contact

Contact person photo

HRM