Projectengineer Offshore

Publication dateNov 24, 2022
FieldAnalysis & Prediction,
LocationWageningen, Gelderland
Employment32-36 hoursWord jij de projectengineer die onze modelproeven analyseert en simulaties uitvoert voor het bestuderen van het gedrag van maritieme constructies? Werk met ons aan een veilig en duurzaam gebruik van de zee. 

Wie worden jouw collega’s?
De afdeling Offshore is een jong en dynamisch team van experts met verschillende achtergronden en ervaringsniveaus, zoals civiele ingenieurs, natuurkundigen, wiskundigen en scheepsbouwers. Als projectengineer werk je samen met een technisch inhoudelijke projectmanager. We doen contractonderzoek voor specifieke klanten, maar ook onderzoeksprojecten in EU-verband en joint industry projects met diverse klanten.

Wat ga je doen?
In het analyseteam verwerken en interpreteren we resultaten uit modelproeven en numerieke simulaties, waarin wij het gedrag van maritieme constructies, zoals windmolens op zee, installatieschepen en andere drijvende platformen bestuderen. Collega’s gebruiken deze resultaten om klanten te adviseren tijdens hun ontwerpproces. Jouw focus ligt op het zelfstandig uitvoeren van numerieke tijdsdomein- en diffractiesimulaties. Hiervoor zet je zelf de simulaties op en je voert deze uit op ons rekencluster. Je begrijpt de verschillende simulatiemethodes en weet wanneer je welke methode kunt toepassen. Daarnaast analyseer je data van modelproeven en simulaties met onze eigen software. Hiervoor heb je bij voorkeur kennis van hydrodynamica en statistiek en ben je handig in het programmeren in Python.

Wat bieden we?
  • Een stimulerende omgeving waarin je kunt ontwikkelen en je eigen pad kunt kiezen.
  • Een aantrekkelijk salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief onze jaarlijkse winstdeling en uitstekende pensioenregeling. 
  • Levensfasetoeslag van 5,55% van je bruto maandsalaris.
  • 29 vakantiedagen (fulltime) + 5 geplande dagen tussen Kerst en Nieuwjaar.
  • Ruime mogelijkheden voor je professionele ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.
  • Ontwikkeling door middel van trainingen, bijscholing en coaching.
  • Flexibiliteit in werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken om jouw work-life balance te ondersteunen.

Wie zoeken we?
Je hebt een technische opleiding (zoals maritieme techniek, werktuigbouwkunde, of vergelijkbaar) op HBO-niveau. Je werkt nauwkeurig en je bent stressbestendig. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Je vindt het leuk om bij te dragen aan het verbeteren van onze dienstverlening. Ervaring met Python is een pre.

Wie zijn wij?
MARIN is een wereldwijd erkend topinstituut in maritiem onderzoek, gevestigd in Wageningen, Nederland. Onze missie is 'Better Ships, Blue Oceans': wij staan voor schone, slimme en veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee, vaarwegen en havens. Dit doen we als onafhankelijke kennispartner voor de maritieme sector, overheden en samenleving. We werken met zo'n 400 specialisten op verschillende gebieden die trots zijn op een open en collaboratieve cultuur waarin je je ideeën kunt verkennen en initiatief kunt nemen.

Meer weten?
Patrick Schrijvers, teamleider data analyse Offshore, vertelt je graag meer over de functie. Je kunt hem bellen via 0317 - 49 35 96. Reageren op deze vacature kan via onze website https://www.marin.nl/en/vacancies/projectengineer-offshore. Reageer uiterlijk 15 november 2022. Binnen twee weken na de sluitingstermijn ontvang je onze reactie over het vervolg van de procedure.
 

Contact

Contact person photo

HRM