Project Engineer Analyse/Specialist Offshore

Publication dateAug 15, 2022
FieldAnalysis & Prediction,
LocationWageningen, Gelderland

Werk je graag op het snijvlak van complexe projecten, onderzoek, workflow-optimalisatie en nieuwe producten? Werk dan met ons aan innovatieve simulaties voor duurzaam en veilig gebruik van de zee. 

Wat ga je doen?
In ons team verwerken en interpreteren we resultaten uit modelproeven en numerieke simulaties, waarmee wij het gedrag van maritieme constructies, zoals windmolens op zee, installatieschepen en andere drijvende platforms bestuderen. Collega’s gebruiken die resultaten om klanten te adviseren tijdens hun ontwerpproces. Jij ontwikkelt nieuwe commerciële toepassingen van onze numerieke tools voor de komende vijf jaar. Denk aan het voorspellen van de bewegingen van drijvende zonneparken in golven, of het optimaliseren van de installatie van windturbines. Hiervoor doe je onderzoek, voer je simulatieprojecten uit en verbeter je de interne workflow. Dat kunnen internationale samenwerkingsprojecten zijn of directe projecten voor klanten. Je werkt ook samen met collega’s van onze R&D-afdeling om de nieuwste ontwikkelingen in de praktijk toe te passen en nieuwe onderzoeksvragen te stellen. Verder verken je in het bijzonder de mogelijkheden voor data science, zoals machine learning en het gebruik van optimalisatie-algoritmen. Waar mogelijk publiceer je resultaten en presenteer je deze op conferenties en beurzen.

Wie zoeken we?
Iemand met een technische opleiding (zoals maritieme techniek, werktuigbouwkunde, of iets vergelijkbaars) op WO-niveau. Je neemt initiatief, durft buiten de gebaande paden te denken en kunt snel nieuwe technische concepten doorgronden en verbanden leggen. Je legt makkelijk contacten, kunt goed samenwerken, bent creatief en communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels. Je kunt programmeren, bij voorkeur in Python. Ervaring met data science is een pre.

Wat bieden we?
Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie in een ambitieuze organisatie. We stimuleren, waarderen en belonen eigen initiatief. Binnen MARIN hebben we verschillende schalen voor de functie van specialist, dus ook een die past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast biedt MARIN 29 vakantiedagen, standaard vrij tussen kerst en oud & nieuw, en een winstuitkering in maart van maximaal 15% van jouw jaarsalaris.

Wie is MARIN?
Je gaat aan de slag bij MARIN, al 90 jaar een onafhankelijk en wereldwijd erkend topinstituut in maritiem onderzoek. En met een relevantie missie: scheepvaart schoner, slimmer en veiliger maken en bijdragen aan duurzaam gebruik van de zee. Je krijgt ruimte om jezelf te ontwikkelen in een instituut van 400 specialisten, waarbij je je eigen route kan kiezen. Als je hiervoor aanvullende kennis of competenties nodig hebt, is daar uiteraard ruimte voor!

Meer weten?
Patrick Schrijvers, teamleider, vertelt je graag meer over de functie: (0317) 49 35 96. Reageren op de vacature kan via de SOLLICITEER button. Stuur je reactie uiterlijk 30 juli 2022.
 

Contact

Contact person photo

HRM