Nautisch Onderzoeker

Publication dateNov 28, 2022
FieldMaritime & Navy Operations
LocationWageningen, Gelderland
Employment32-36 hours
ContactDimitri van Heel, D.v.Heel@marin.nl

Wil jij als nautisch onderzoeker bijdragen aan een veilige en vlotte toegankelijkheid van havens en vaarwegen? Wil jij meewerken aan multidisciplinaire projecten met onze geavanceerde scheepssimulator en scheepsmodellen? Lees hieronder meer over deze vacature.


Wie zijn jouw collega’s?
Je komt als nautisch onderzoeker te werken in een team van mensen van verschillende achtergronden en ervaringsniveaus, zoals o.a. scheepsbouwers, wiskundigen, human factor psychologen en maritieme experts. Dit team is binnen MARIN verantwoordelijk voor het uitvoeren van nautisch onderzoek. Hiervoor maken we gebruik van geavanceerde brugsimulatoren, waarvan de software door MARIN zelf is ontwikkeld.
We bouwen momenteel een compleet nieuw simulatorcentrum naast ons huidige kantoor! Hiermee zetten we de nieuwste technieken in op het gebied van bewegende simulatoren en VR/AR om allerlei maritieme operaties te simuleren met de hoogste mate van realisme. Inclusief situaties met geautomatiseerde systemen aan boord of met op afstand bewaakte, autonome schepen.


Wat ga je doen?
Als nautisch onderzoeker voer je manoeuvreerstudies uit waarmee we nautische operaties en/of de infrastructuur van havens en vaarwegen kunnen verbeteren. Leuk, afwisselend werk met binnen- en buitenlandse klanten. Je maakt daarbij gebruik van simulatie- en veiligheidsmodellen, maar onderzoekt en werkt ook met allerlei scheepstypen en installaties op de simulatoren. Die simulatoren gebruik je ook voor nautisch specialistische trainingen die je zelf opzet en begeleidt.
Onze klanten zitten wereldwijd gevestigd, waardoor er ook een grote variëteit aan projecten langskomt waar jij aan kunt meewerken. De maatschappelijke meerwaarde van onze onderzoeken wordt steeds groter, denk hierbij aan simulatiestudies voor Europese havens om de toelaatbaarheid van grote LNG of containerschepen te onderzoeken, of het trainen van mooring masters en sleepbootkapteins in het installeren van een drijvende windmolen op open zee. Kortom, je wordt volledig verantwoordelijk voor je eigen projecten, van offerte tot aan rapportage. Je werkt hiervoor samen in een team van projectengineers, loodsen en kapiteins. Dit alles binnen een bemoedigende omgeving waar je de ruimte krijgt om te leren, groeien en uit te blinken.

Wat bieden we?
 • Een stimulerende omgeving die je in staat stelt om je te ontwikkelen met behoud van de vrijheid om je eigen pad te kiezen.
 • Een aantrekkelijk salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief onze jaarlijkse winstdeling en uitstekende pensioenregeling. 
 • Lifecycle allowance van 5,55% van je bruto maandsalaris.
 • 29 vakantiedagen (fulltime) + 5 geplande dagen tussen Kerst en Nieuwjaar.
 • Ruime mogelijkheden voor je professionele ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.
 • Ontwikkeling door middel van trainingen, bijscholing en coaching.
 • Flexibiliteit in werktijden en een hybride werkregeling om jouw work-life balance te ondersteunen.

Wat vragen we van je?
 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Afgestudeerd in een relevante opleiding zoals maritieme techniek, civiele techniek of maritieme academie met relevante vaarervaring.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je beschikt over goede advies-, rapportage- en presentatievaardigheden.
 • Je legt makkelijk contacten, kunt goed samenwerken, bent creatief en communicatief vaardig.
 • Het is belangrijk dat je een klantvraag kunt vertalen in relevante onderzoeken of trainingsprogramma’s die je met je team zelf uitvoert.
 
Wie is MARIN?
MARIN is een onafhankelijk en wereldwijd erkend topinstituut in hydrodynamisch en nautisch onderzoek. En met een relevante missie: scheepvaart schoner, slimmer en veiliger maken en bijdragen aan duurzaam gebruik van havens, vaarwegen en de zee. Hier werk je samen met internationaal en nationaal opererende klanten aan innovatieve projecten. Je kunt dus pionieren in jouw vakgebied, samen met collega's en opdrachtgevers die daar net zo enthousiast over zijn als jij. Maar we beloven vooral een uitdaging, in een leuke en interessante werkomgeving met een open communicatiecultuur. Niet alleen dankzij onze bijzondere testfaciliteiten, maar ook door de ruimte die je krijgt om jezelf te ontwikkelen.


Meer weten?
Dimitri van Heel, Teamleider Nautical Operations vertelt je graag meer over de functie. Je kunt hem bellen op (0317) 47 99 16. Wil je liever meteen reageren? Dit kan direct via de SOLLICITEER button.

Contact

Contact person photo

Dimitri van Heel

Senior Project Manager/Teamleider