IT Implementatie Manager

Publication dateJul 28, 2022
FieldICT
LocationWageningen, Gelderland
Employment40 hours
ContactRobert Braam, R.Braam@marin.nl

Ben jij de energieke persoonlijkheid die mensen meeneemt en motiveert met passie voor  digitalisering? Wil je jouw expertise inzetten om menselijke- en IT-processen bij elkaar te brengen zodat onze collega’s nog beter kunnen bijdrage aan de missie van MARIN?


Wat ga je doen?
Als ervaren implementatiemanager draag jij bij aan het succes van ons Digital Services Projectbureau. Je begrijpt de strategische drijfveer én de veranderende behoeften bij onze klanten en gebruikers die je samen tot werkende digitale oplossing weet om te zetten. Je brengt oplossingen tot leven in onze workflow en datamanagement-producten of de ingebruikname van nieuw digitale producten of dienst. Jij staat daarbij stevig midden in een team van ontwikkelaars en projectmanagers en een netwerk van gebruikers in de afdelingen of bij de klant. Je weet het einddoel op een aansprekende wijze te visualiseren en helder af te spreken. Gebruikers worden enthousiast en betrokken eigenaar van de nieuwe situatie door middel van training en andere passende communicatie. Je voorkomt vroegtijdige ‘churn’ en blijft de verschillende belangen in de organisatie verbinden.

Wie zoeken we?
Een ervaren implementatiemanager op HBO niveau met beheersing van proces/kwaliteitsmanagement en verandermanagement in het digitale domein. Je beheerst professionele methoden en gereedschappen om onze vraagstukken in hoogwaardige kwaliteit geïmplementeerd te krijgen. Je schuwt het gebruik van flowchart, kpi’s en projectmanagement tools niet maar weet de juiste aanpak en sensitiviteit in te zetten bij het adoptietraject die past bij de cultuur van de gebruikers. Je krijgt energie van het samen ‘successen met impact’ te maken waarmee je een brug slaat tussen gebruikers, ontwikkelaars en management. Belangrijke eigenschappen: klantgericht, punctueel, innovatief, creatief en oplossingsgericht. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Wat bieden we?
Je gaat aan de slag bij MARIN, een onafhankelijk en wereldwijd erkend topinstituut in hydrodynamisch en nautisch onderzoek. Met een relevante missie: scheepvaart schoner, slimmer en veiliger maken en bijdragen aan duurzaam gebruik van havens, vaarwegen en de zee. Je ontwikkelt jezelf in een netwerk van 400 specialisten en krijgt alle ruimte om daarin je eigen route te kiezen.

Meer weten?
Robert Braam, teamleider Digital Services Projectbureau, vertelt je graag meer over de functie: T (0317) 49 33 73. Reageren op de vacature kan via de APPLY button.

Contact

Contact person photo

Robert Braam

Team Leader Data & Visualisation