MARIN feliciteert ir. Maarten Klapwijk met Kooy Prijs
Tijdens het Kooy Symposium op 11 april is de Kooy Prijs uitgereikt aan Maarten Klapwijk (23).
Zijn afstudeerverslag 'Modeling of the exhaust plume of a submerged exhaust system: A numerical analysis of a submarine exhaust' bleek de beste van acht inzendingen.

MARIN feliciteert Maarten van harte met het behalen van de Kooy Prijs. We zijn trots dat wij als instituut hieraan hebben kunnen bijdragen.

Tijdens zijn afstuderen aan de TU Delft (Master Marine Technology), heeft Maarten onderzoek gedaan naar de nauwkeurigheid waarmee de verstoring van het wateroppervlak is te voorspellen als gevolg van stijgende uitlaatgassen die dieselelektrische onderzeeboten uitstoten. Het eindresultaat van zijn onderzoek is een rapport waarmee hij cum laude is afgestudeerd en dat onder andere aangeeft op welke manier bestaande CFD (Computational Fluid Dynamics) software moet worden gebruikt om een zo betrouwbaar mogelijke simulatie te doen.

Maarten voerde zijn onderzoek uit in samenwerking met DMO bij het Laboratorium voor Aero- en Hydrodynamica aan de TU Delft waarbij hij o.a. werd begeleid door Prof.dr.ir. T. van Terwisga, die tevens werkzaam is bij de R&D Resistance & Propulsion groep bij MARIN. Voor zijn onderzoek maakte Maarten gebruik van de CFD code ReFRESCO van MARIN voor het doen van numerieke voorspellingen waarbij hij werd begeleid door Maarten Kerkvliet.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), Afdeling Defensie en Veiligheid kent sinds het jaar 2000 jaarlijks een prijs toe voor 'uitstekend afstudeerwerk' aan een universiteit of hogeschool. De prijs wordt gegeven voor de beste afstudeerscriptie in een voor Defensie en Veiligheid relevante technologie. De uitreiking vindt plaats tijdens het jaarlijkse Kooy symposium.

Voor een beschrijving van het onderzoek van Maarten Klapwijk lees het KIVI nieuwsbericht.
April 13, 2018
Disclaimer | print