De Blauwe Route, water als weg naar innovatieve en duurzame groei


MARIN en directeur Bas Buchner als voorzitter TKI Maritiem zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de Blauwe Route. Tijdens een strategische bijeenkomst, georganiseerd door de TKI Maritiem en het MKC, is op 17 mei de Blauwe Route gelanceerd. NIOZ, I&M, MARIN, Deltares, TNO, KWR en de Universiteit van Utrecht laten in deze route zien hoe Nederland in, op en met het water kan gaan leven.

Video Blauwe Route
Lees hier alles over de Blauwe Route.

De Blauwe Route richt zich op het beter Begrijpen, Benutten en Beschermen van oceanen, zeeën, delta’s en rivieren. Van zout, zoet en grondwater. De kracht van de Blauwe Route is dat zij deze ‘drie Bs’ combineert en zo alle water vragen in de Nationale Wetenschapsagenda met elkaar verbindt om daarmee mondiaal duurzaamheid, welzijn en welvaart te verhogen.

‘Leven met water’ staat centraal. Het belang van deze route is daarom groot. Enerzijds gaat het om het beter begrijpen van gekoppelde aquatische, terrestrische, atmosferische en mariene processen en ecologie. Anderzijds willen we nieuwe technologie, productiesystemen en woon- en werkruimte ontwikkelen om het water duurzaam te benutten. Daarvoor is het noodzakelijk dat we het water beschermen en onszelf tegen het water beschermen. Onze activiteiten moeten de kwaliteit van de omgeving niet aantasten, maar verbeteren.
May 16, 2017
Disclaimer | print