09/12/15 Ontwerp- en zeilwedstrijd MARIN (Dutch only)
Op vrijdag 15 januari a.s. zullen studenten van de Technische Universiteit Delft en Hogeschool INHOLLAND met elkaar de jaarlijkse strijd aan gaan. In het offshore-bassin van MARIN zal worden uitgemaakt wie het snelst varende zeilschip van Nederland heeft ontworpen en gebouwd.

De studenten worden aangesproken op verschillende talenten. Kennis, inspiratie en creativiteit zijn nodig om van een theoretisch ontwerp te komen tot een watervlug presterend model. Er zijn weinig beperkingen. In de open klasse zijn slechts grenzen gesteld aan lengte, zeiloppervlak en bediening. De wedstrijd zal gevaren worden op twee banen. Het model wordt eerst aangesproken op zijn wendbaarheid in variabele windcondities. Bij de tweede baan gaat het om de pure snelheid.

Dit evenement zal plaatsvinden bij MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) in Wageningen. MARIN is wereldwijd een belangrijk onderzoekscentrum voor de maritieme branche en beschikt over een groot aantal faciliteiten voor o.a. het op schaal testen van scheepsmodellen. Het omzetten van hydrodynamische en nautische technologie naar innovatieve producten voor de maritieme sector is de succesfactor van MARIN. Met deze wedstrijd wil MARIN studenten de kans geven eigen idee├źn te laten uitgroeien tot een nautisch succes

Uitnodiging voor de pers
Wilt u als journalist of televisiemaker de wedstrijd op 15 januari 2010 bijwonen? Wij ontvangen u graag! Ontvangst vanaf 12.00 uur, aanvang wedstrijd 12.15 uur.

Aanmelden


December 15, 2009
Disclaimer | print