09/01/19 En de winnaar van het snelste zeiljacht is … (Dutch only)
En de winnaar van het snelste zeiljacht is …
Op vrijdag 16 januari jl. streden 60 studenten van de Technische Universiteit Delft, de Universiteit Twente en Hogeschool INHOLLAND met elkaar om de eer. In het offshorebassin van MARIN werd uitgemaakt wie het snelst varende zeilschip van Nederland ontwierp.

De catamaran van team 7 van de TU Delft wist wendbaarheid in de eerste ronde te combineren met pure snelheid in de tweede ronde. Zij finishten met ruim 10 seconden voorsprong op team 13, het team van Hogeschool INHOLLAND dat de tweede plaats behaalde.

Met de instelbare camber (bolling) van het zeil, waarmee het zeil de optimale vorm krijgt, won team 12 van Hogeschool INHOLLAND MARIN’s innovatieprijs. Het model zal van 3-6 november a.s. te zien zijn op de stand van MARIN tijdens de internationale Europort-beurs in Rotterdam.

Bij MARIN’s ontwerp- en zeilwedstrijd worden studenten aangesproken op verschillende talenten. Kennis, inspiratie en creativiteit zijn nodig om van een theoretisch ontwerp te komen tot een watervlug presterend model op schaal. Er zijn weinig beperkingen. In de open klasse zijn slechts grenzen gesteld aan lengte, zeiloppervlak en bediening.

MARIN is wereldwijd een belangrijk onderzoekscentrum voor de maritieme branche en beschikt over een groot aantal faciliteiten voor o.a. het op schaal testen van scheepsmodellen. Het omzetten van hydrodynamische en nautische technologie naar innovatieve producten voor de maritieme sector is een belangrijke succesfactor van MARIN. Met deze wedstrijd wil MARIN studenten de kans geven eigen ideeën te laten uitgroeien tot een nautisch succes.

Voor meer informatie:
Esther Germanus /Communicatie
Postbus 28
6700 AA Wageningen
tel. (0317) 493911
e-mail: communications@marin.nl


January 19, 2009
Disclaimer | print