09/01/13 Wie ontwerpt het snelste zeiljacht? (Dutch only)
WIE ONTWERPT HET SNELSTE ZEILJACHT?
Op vrijdag 16 januari zullen studenten van de Technische Universiteit Delft en Hogeschool INHOLLAND met elkaar de strijd aan gaan. In het offshore-bassin van MARIN zal worden uitgemaakt wie het snelst varende zeilschip van Nederland heeft ontworpen en gebouwd.

De studenten worden aangesproken op verschillende talenten. Kennis, inspiratie en creativiteit zijn nodig om van een theoretisch ontwerp te komen tot een watervlug presterend model. Er zijn weinig beperkingen. In de open klasse zijn slechts grenzen gesteld aan lengte, zeiloppervlak en bediening. De wedstrijd zal gevaren worden op twee banen. Het model wordt eerst aangesproken op zijn wendbaarheid in variabele windcondities. Bij de tweede baan gaat het om de pure snelheid.

Dit evenement zal plaatsvinden bij het MARITIEM RESEARCH INSTITUUT NEDERLAND in Wageningen. MARIN is wereldwijd een belangrijk onderzoekscentrum voor de maritieme branche en beschikt over een groot aantal faciliteiten voor o.a. het op schaal testen van scheepsmodellen. Het omzetten van hydrodynamische en nautische technologie naar innovatieve producten voor de maritieme sector is de succesfactor van MARIN. Met deze wedstrijd wil MARIN studenten de kans geven eigen ideeën te laten uitgroeien tot een nautisch succes. Een echte uitdaging voor leergierige mensen.

Uitnodiging voor de pers
Wilt u als journalist of televisiemaker de wedstrijd op 16 januari bijwonen? Wij
ontvangen u graag! Ontvangst vanaf 11.45 uur, aanvang wedstrijd 12.15 uur.
U kunt zich hiervoor aanmelden via onze website www.marin.nl/zeilwedstrijd.htm. Onder de kop ‘Pers/media’ vindt u hiervoor een speciaal aanmeldingsformulier. U ontvangt hiervan dan zo spoedig mogelijk een bevestiging.

Voor meer informatie:
Esther Germanus /Communicatie
Postbus 28
6700 AA Wageningen
tel. (0317) 493911
e-mail: communications@marin.nl


January 13, 2009
Disclaimer | print