07/06/14 MARIN daagt scholen uit mooiste schip van Nederland te ontwerpen (Dutch only)

MARIN daagt scholen uit mooiste schip van Nederland te ontwerpen
Spectaculaire zeilwedstrijden op 19 oktober met klompen en innovatieve zeilschepen

Dit jaar bestaat MARIN 75 jaar. Driekwart eeuw. De verleiding is natuurlijk groot om naar het verleden te kijken, maar wij kijken vooral naar de mogelijkheden van vandaag en de uitdagingen van de toekomst. En in dit speciale jubileumjaar doen we dat niet alleen! MARIN daagt alle regionale basis- en middelbare scholen en HBO-/universitair onderwijs uit alle kennis, inspiratie en creativiteit aan te wenden voor het ontwerp van een schip.

Voor elke categorie hebben we een leuke opdracht. Zo vragen we de basisscholen het mooiste cruiseschip van Nederland te ontwerpen, waarmee op de Nederlandse rivieren en het IJsselmeer gevaren kan worden. De boot wordt niet te water gelaten, dus alle materiaalsoorten mogen gebruikt worden.
Middelbare scholen worden uitgedaagd het meest futuristische én varende klompzeilschip van Wageningen te bouwen. En deze klomp moet wél kunnen varen! Want hiermee organiseren we een spannende, maar vooral leuke klompenzeilrace in ons Zeegangs- en Manoeuvreerbasin.
HBO-/universitair onderwijs ten slotte, dagen we uit de snelst varende zeilboot van Nederland te bouwen. Alle opgedane theorie en creativiteit zal hierbij uit de kast gehaald moeten worden om deze spectaculaire zeilwedstrijd te kunnen winnen!


June 21, 2007
Disclaimer | print