De afgelopen jaren jaar bood MARIN aan maritieme MKB’ers* gratis tanktijd aan voor het testen van innovatieve ideeën. Vanwege het succes volgt een nieuwe (zesde) ronde.

Het aanbod is bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wil met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie. Inschrijven kan tot en met 31 december 2018.

Het gaat om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten; daar zijn MARIN’s normale projecten en tarieven voor. De mogelijke projecten zijn divers: van drijvende windturbines en zonnepanelen tot grote vliegers voor het opwekken van windenergie.

* Tot de categorie kleine, middelgrote en micro-ondernemingen (kmo’s) behoren ondernemingen waar minder dan 250 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet 50 miljoen EUR of het jaarlijkse balanstotaal 43 miljoen EUR niet overschrijdt. Zie www.rvo.nl

Concepten met succes getest en afgerond.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Inschrijven kan tot en met 31 december 2018. MARIN selecteert uit de inzendingen de meest innovatieve en kansrijke projecten.
Inschrijfformulier