Gratis testtijd voor maritiem MKB
De afgelopen jaren jaar biedt MARIN gratis tanktijd aan maritieme MKB’ers voor het testen van innovatieve ideeën. Het aanbod is bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wil met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie.

Het gaat om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten. De mogelijke projecten zijn breed: van drijvende zonnepanelen en zwemrobots tot een waterkrachtinstallatie voor het opwekken van energie.

Lees hier welke concepten succesvol zijn getest in 2016 en 2015.


2017: Succesvolle testcampagne Tocardo
Voor 2017 zijn de concepten al bepaald en worden de proeven uitgevoerd. De geselecteerde projecten krijgen allemaal twee weken tanktijd (inclusief voorbereidingen en testtijd) in een van de testbassins van MARIN.

Voor Tocardo Tidal Power (Tocardo) zijn de gratis proeven reeds succesvol afgerond. Tocardo is een producent van vrijstaande waterkrachtturbines, hun concept UFS is uitgebreid getest in het Concept Basin.

TOCARDO successfully tested the scaled version of the UFS


Meer informatie
Neem voor meer informatie over de gratis testtijd voor maritiem MKB contact op met Jaap de Wilde.

Persbericht Gratis testtijd voor maritiem MKB
Informatie Gratis testtijd


Disclaimer | print