Gratis testtijd voor maritiem MKB
De afgelopen jaren jaar bood MARIN aan maritieme MKB’ers* gratis tanktijd aan voor het testen van innovatieve ideeën. Vanwege het succes volgt in 2018 de vijfde ronde.

Het aanbod is bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wil met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie. Inschrijven kan tot en met 31 december 2017.

Het gaat om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten; daar zijn MARIN’s normale projecten en tarieven voor. De mogelijke projecten zijn divers: van drijvende windturbines en zonnepanelen tot grote vliegers voor het opwekken van windenergie. In 2017 werd de gratis tanktijd aangeboden aan Tocardo, Ampyx Power, Aurelia BV, Oceans of Energy en Blue21. Voor deze projecten zijn de meeste proeven ondertussen uitgevoerd.

* Tot de categorie kleine, middelgrote en micro-ondernemingen (kmo’s) behoren ondernemingen waar minder dan 250 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet 50 miljoen EUR of het jaarlijkse balanstotaal 43 miljoen EUR niet overschrijdt. Zie www.rvo.nl


Lees hier welke concepten succesvol zijn getest in 2016 en 2015.

Aanmelden
Geïnteresseerd? De inschrijving is gesloten. MARIN selecteert uit de inzendingen de meest innovatieve en kansrijke projecten.

Disclaimer | print