MARIN is een uniek experiment aan het voorbereiden. We willen de golven gaan meten rondom een schip met open dek of dok. Op het dek of in het dok gedragen de golven zich als ondiep-water golven, terwijl rondom het schip de golven op diep water lopen. De overgang van diepwater naar ondiep water golven, en de invloed daarvan op de scheepsbewegingen zijn nog onontgonnen terrein.

Het experiment betreft een modulair opgebouwd dokschip waarbij we de dokwanden stap voor stap kunnen opbouwen. Door het hele dek te instrumenteren met golfhoogte metingen kunnen we precies bekijken hoe de golven zich op het dek ontwikkelen. Uiteindelijk willen we deze proeven gaan gebruiken om onze nieuwe tijdsdomein code te valideren. Hierdoor kunnen we dan verschillende scheepstypen in de toekomst beter modelleren, zoals zware ladingschepen en dokschepen. We hebben de ambitie om in een later experiment ook een kleiner schip naar binnen te laten varen in het dok.
Deze modelproeven zijn onderdeel van een validatie project gefinancierd door de gelden uit de TKI Maritiem. De proeven en resultaten zijn daarmee beschikbaar voor de hele maritieme sector en helpen om nieuwe toepassingen en innovaties in de Nederlandse industrie te ondersteunen. We nodigen u van harte uit om de proeven bij te wonen!

Datum: donderdag 16 februari 2017
Tijd: 15:00 – 17:30
Locatie: MARIN, Haagsteeg 2, Wageningen

Agenda:
- Introductie MARIN ontwikkelingen tijdsdomein software
- Introductie validatie experimenten
- Eerste resultaten van de afgelopen weken
- Bezoek Offshore Basin
- Discussie over het gebruik van de data en over toekomstige experimenten

U kunt zich inschrijven via dit formulier.